Як урізноманітнити смак пельменів

Як урізноманітнити смак пельменів

Пельмені - страва з м 'яса і тіста, улюблена багатьма. Нерідко до новорічних свят господині заготовляють дуже багато цього ласощів. Погодьтеся, дуже зручно - прийшли гості, вийняв з морозильної камери пельмішки, відварив - і частування готове. Також сьогодні, коли напівфабрикати можна придбати в магазині, ця страва стала досить популярною у холостяків і студентів. Ось тільки якщо є пельмені щодня, вони швидко набридають. Однак смак їх можна урізноманітнити.

Поради для господарів

Урізноманітнити смак домашніх пельменів можна масою способів. Наприклад, трохи змінити начинку. Зробіть одну частину пельменів з фаршу, а іншу з рубаного м 'яса. Також можна взяти крім звичних для пельменів свинини і яловичини, м 'ясо курки, гуся або качки. Ще спробуйте поекспериментувати зі спеціями. В одні пельмені додайте тільки цибулю і часник, в інші - аджику і свіжу зелень. До речі, роблять начинку для пельменів не тільки з м 'яса. Разом з фаршем можна загорнути в тісто і гриби, і овочі, і фрукти.


Є ще один дуже цікавий рецепт пельменів - з риби. Для тесту візьміть 2 склянки борошна, 2 яйця, 1/3 склянки крижаної газованої мінеральної води та сіль за смаком. З усього замісьте дуже круте тісто. Для начинки знадобиться одна велика цибулина, морква, трохи борошна і рослинного масла. А також приблизно один кілограм різної риби. Наприклад, можна взяти філе сьомги, тунця і минтая.

З риби видаліть всі кістки і наріжте її невеликими шматочками. Складіть різні сорти риби в окремі миски. Потім приправте сьомгу шафраном, тунця лимонним соком, фенхелем і часником, а минтай - кропом. Дайте наполягти хвилин п 'ять-десять. Додайте трохи солі та спеції для риби. А потім ліпіть пельмішки, загортаючи в тісто то одну начинку, то іншу. У результаті у вас вийдуть пельмені з трьома різними смаками. Перед подачею на стіл відваріть їх як зазвичай у підсоленій воді.

Крім усього іншого, можна змінити і рецепт тесту. Вимісіть його з житнього, рисового, гречаного або кукурудзяного борошна. Поміняйте і колір тесту, додавши в нього натуральні барвники. Наприклад, жовті пельмені виходять, якщо додати в тісто трохи куркуми, помаранчеві - каррі або свіжовижатий морквяний сік, червоні - томатний, малиновий або буряковий сік.

Поради для холостяків

Надати новий смак можна і магазинним пельменям. Щоразу їжте цю страву з різними соусами. Сьогодні з кетчупом, завтра - зі сметаною, післязавтра зробіть суміш з кетчупу, майонезу і гірчиці. Додайте до зварених пельменів трохи вершкового масла, поперчите їх або посипте свіжою зеленню. Пельмені можна не тільки варити. Їх можна смажити. Розігріть на сковороді рослинне або вершкове масло. Викладіть туди заморожені пельмені. Додайте сіль і перець до смаку. Підрумяньте пельмені з усіх боків на середньому вогні. Потім налийте трохи води, так щоб вона покрила дно сковороди і накрийте кришкою. Дочекайтеся, поки вода випарується, і зніміть з вогню, перекладіть пельмені на страву і подавайте до столу з улюбленим соусом. Також пельмішки можна запекти з овочами в духовці. Велику цибулину, морквину та болгарський перець загасіть хвилин 5-7 на рослинній олії. Додайте сіль і спеції до смаку, пару ложок томатної пасти і свіжої зелені. Вичавіть часник через прес. Пельмені відваріть, відкиньте на дуршлаг, щоб скло вода. А потім викладіть у форму для запікання. Залийте все овочевим соусом, посипте зверху тертим сиром. Випікайте страву в розігрітій до 180оС духовці протягом 10-15 хвилин. Крім усього іншого, з пельменями можна варити суп, готувати їх у глиняних горщиках разом з грибами або овочами в сметані, робити омлети, запіканки та інші страви. Головне - трохи фантазії, і звичні пельмені вразять вас і ваших гостей новим смаком.