Як приготувати вершковий багет

Вершковий багет з хрусткою корочкою і повітряним м 'якішем займе гідне місце на вашому столі. Вважається, що справжній багет можна спробувати тільки у Франції, проте російські вмілиці давно готують його вдома.

Вам знадобиться

  • - 500 грам пшеничного борошна,
  • - 180 мл молока,
  • - 40 мл води,
  • - 1 яйце,
  • - 1 ст. ложка цукру,
  • - 1 ч. ложка солі без гірки,
  • - 18 грам свіжих пресованих дріжджів,
  • - 60 грамів вершкового масла (20 грамів у тісто і 40 грамів для змащування),
  • - кунжут до смаку.

Інструкція

1. Розмішайте молоко з водою, підігрійте до теплого стану, розведіть дріжджі разом з цукром, добре розмішайте і залиште на п 'ять хвилин.


2. Додайте яйце і 40 грам розтопленого сл. масла (40 грам), перемішайте.

3. Муку з сіллю просійте, потім змішайте суху суміш з молочною масою, замісіть тісто.

4. Зробіть з тіста еластичний колобок, який перекладіть в чашку (бажано змастити маслом, щоб не прилипало). Залиште на півтори години.

5. Розділіть тісто на дві частини і розкатайте в пласти приблизно на 3 сантиметри товщиною. Змажте вершковим маслом. Згорніть пласт у три частини (перехльостом), потім згорніть навпіл і покладіть у холодильник на 20 хвилин.

6. Дістаньте тісто з холодильника і знову розкатайте, змажте олією і згорніть у рулет.

7. Рулети акуратно перекладіть на противінь і зробіть зверху надрізи. Залиште на півгодини. Перед тим як випікати змажте багети яйцем і посипте кунжутом.


8. Розігріть духову шафу до 180 градусів. Запікайте багети півгодини.