Як приготувати начинку з сиру

Як приготувати начинку з сиру

Начинку з сиру вважають низькокалорійною і підходящою для дієтичного харчування. У більшості випадків це не так, тому що для по-справжньому смачних пирогів, млинців та інших виробів у сир необхідно додавати вершкове масло, цукор та інші аж ніяк не пісні продукти.


Для начинки, яка підійде як для млинців, так і для пирогів, на півкіло сухого сиру візьміть 100-150 грам жирної густої сметани або вершкового сиру, жовток від одного великого курячого яйця і 50 грам вершкового масла. Творіг протріть через сито, масло розтопіть і змішайте з іншими перерахованими вище інгредієнтами, додайте половину чайної ложки солі і 3 столові ложки цукру, а також кілька крапель ванільного екстракту. Змішайте міксером до однорідного стану і можна починати. Цієї кількості вистачить на 10-12 середніх млинців або 1 пиріг. У творожну начинку прийнято додавати також мелену корицю, лимонну та апельсинову цедру, родзинки та інші сухофрукти. Якщо ви не хочете солодку начинку, просто не кладіть цукор.


Якщо ви хочете начинити творогом тістечка, то доведеться змішати його з олійним кремом. На півкіло сиру візьміть 200 грам вершкового масла, 100 грамів цукрової пудри та 75 грамів солодкого згущеного молока, а також трохи ванільної есенції та 1 столову ложку коньяку. Спочатку приготуйте крем. Для цього добіла забийте розм 'якшену олію з цукровою пудрою. Продовжуючи збивати, додайте невеликими порціями згущене молоко, потім влийте ванільний екстракт і коньяк. Щоб у крему була однорідна консистенція, сир протріть через сито. Покладіть у крем і добре забирайте.

Для пельменів і вареників з сиром потрібно приготувати несолодку начинку. На 500 г сухого сиру візьміть 200 грам сметани, 100 г зелені (кріп, петрушка, майоран, базилік тощо), 1-2 зубчики часнику, сіль і перець. Сир слід протерти через сито. Зелень дрібно нарізати, часник пропустити через чеснокодавку. Міксером збийте сир зі сметаною, додайте пряні трави, подрібнений часник, заправте сіллю і перцем до смаку. До прянощів можна додати мускатний горіх, каррі, запашний перець тощо.