Як посолити оселедець

Як посолити оселедець

Солоне оселедець - смачна, поживна і корисна страва. Купити цей продукт можна в будь-якому магазині. Але солоне оселедце, приготоване вдома, не менш смачне. Посоліть оселедець по одному з рецептів. Ви отримаєте відмінну страву не тільки для повсякденного, але і для святкового столу.

Вам знадобиться

  • Сухий посол оселедця:
    • 500 г солі;
    • 10 г хмелі-сунелі;
    • 3 оселедця.
    • Оселедець пряного посолу:
    • 4 оселедця;
    • 1 літр води;
    • 0,5 склянки солі;
    • 5 лаврових листів;
    • 5 горошин чорного перцю;
    • 5 горошин запашного перцю.

Інструкція

посолоселедець1. Сухий . Випатрайте 3 оселедця, добре промийте їх зсередини і зовні. Обсушіть оселедець паперовим рушником.


2. Змішайте 500 г солі і 10 г хмелі-сунелі. Можна додати в цю суміш суху зелень укропу.

3. Натріть підготовлений оселедець сумішшю солі та спецій. Не забудьте посолити черевця всередині.

4. Насипте на дно емальованої каструлі трохи солі з пряностями, покладіть на неї оселедець. Посипайте оселедець сіллю.

5. Накрийте каструлю кришкою і залиште оселедець на добу для просалювання.

6. Через добу помийте оселедець від солі і покладіть в поліетиленовий пакет. Зберігайте її в холодильнику.

7. Оселедець пряного посолу. Приготуйте розсол. Для цього налийте в каструлю 1 літр води, додайте до неї 0,5 склянки солі. Покладіть у каструлю по 5 штук лаврового листа, чорного перцю горошком і перцю запашного.


8. Доведіть вміст каструлі до кипіння, кип 'ятіть розсол на повільному вогні 10 хвилин.

9. Зніміть каструлю з розсолом з вогню і охолодіть його.

10. Промийте 4 свіжих оселедця, покладіть їх у глибокий посуд.

11. Залийте оселедець холодним розсолом, зверху покладіть гніт і залиште її для просалювання в прохолодному місці. Через добу оселедець буде готовий.

12. Витягніть селівку з розсолу. Випатрайте її, очистіть від шкіри.

13. Відокреміть філе оселедця від кісток, наріжте його на невеликі шматочки.

14. Покладіть оселедець у контейнер і поставте в морозилку. Розморожуйте необхідну для їжі кількість оселедця при кімнатній температурі.


15. Філе солоної оселедця можна нарізати на порційні шматочки, змішати з подрібненим цибулею і полити нерафінованою соняшниковою олією. Подавайте такий оселедець на стіл з гарячою відвареною картоплею, посипаною дрібно нарізаною свіжою зеленню кропу. Приємного апетиту!