Суп з білих грибів

Суп з білих грибів

Білий гриб, або боровик, вважається царем грибів, адже страви з ним виходять смачними, ароматними і поживними. Боровик належить до грибів першої категорії, оскільки в ньому містяться легкоусвояемые організмом людини поживні речовини, рибофлавін, що забезпечує зростання нігтів, волосся і підтримує роботу щитовидної залози. Смачним і наваристим виходить грибний суп, приготований з білих грибів.

Вам знадобиться

  • - 400 г білих свіжих грибів;
  • - 300 г картоплі;
  • - ріпчаста цибуля - 1 шт.;
  • - кріп, петрушка - 1 пучок;
  • - олія (для обсмаження);
  • - чорний мелений перець, сіль - за вашим смаком.

Інструкція

1. Для приготування грибного супу з білих грибів підійдуть сушені, мариновані або свіжі гриби. По-справжньому смачним і ароматним вийде суп зі свіжих білих грибів. Переберіть і добре помийте гриби, потім наріжте великими шматочками. Майте на увазі, що в процесі варіння гриби зазвичай зменшуються в розмірі в 2-3 рази.


2. У каструлю налийте близько 3 л води, опустіть в неї гриби, злегка посоліть і варите близько 35-40 хвилин. У процесі варіння може утворюватися піна, не забувайте її знімати.

3. Тим часом очистіть ріпчасту цибулю і дрібно порубите. У невеликій кількості олії обсмажте цибулю до золотистого відтінку. Ріпчасту цибулю можна пасувати або закладати свіжим у грибний суп. Майте на увазі, що смажена цибуля може певною мірою перебити смак білих грибів.

4. Помийте, очистіть і поріжте невеликими кубиками картоплю. Через 40 хвилин додайте картоплю в суп і варите 15 хвилин, Не забудьте посолити і поперчити по вашому смаку.

5. Укроп і петрушку промийте і дрібно порубите. Цибуля і зелень додайте в суп і варите ще близько 5 хвилин. Дайте деякий час грибному супу з білих грибів настоятися. Подавайте до столу гарячим або холодним разом зі сметаною.